بالاخره این لباس چه رنگی است، آبی-مشکی یا سفید-طلایی؟
در مورد رنگ این لباس هم اتفاق مشابهی افتاده است. از آنجا که تصویر اطلاعات مناسبی درمورد نورپردازی این لباس و محیط اطراف آن ارایه نمیدهد، مغز ما مجبور است پیشفرضهایی برای تحلیل عکس درنظر بگیرد و بسته به اینکه نورپردازی سفید-آبی یا نورپردازی سفید-زرد را درنظر بگیریم، لباس به رنگهای آبی-سیاه یا سفید-طلایی دیده میشود. تصاویر حرفهای از این لباس و البته تصاویر متعددی که خبرنگاران و عکاسان رسانهای از این لباس در ویترین فروشگاه مورد نظر ارسال کردهاند، رنگ واقعی این لباس را آبی-مشکلی نشان میدهند.
برخی افراد این اختلاف رنگ را به وایتبالانس نمایشگر نیز ارتباط دادهاند؛ درحالیکه به نظر نمیرسد این دلیل سهم عمدهای در این اختلاف مشاهده داشته باشد؛ چراکه بسیاری از افراد تصویر لباس را روی یک نمایشگر دیده و در مورد رنگ آن اختلاف نظر داشتهاند.
اما سوال مهمتری که در اینجا مطرح میشود، این است که چرا «رنگ این لباس» توانسته رکورد ارتباطات اینترنتی را طی دو روز اخیر از آن خود کند؟ پاسخ نسبتا ساده است: بسیاری از مردم فکر میکنند ادراک آنها از محیط اطراف و هرآنچه حس میکنند، منطبق با واقعیت است و پیشفرضشان این است که دیگر افراد نیز نیز همان ادراک را دارند. اختلاف نظر در مورد موضوعی بهظاهر بدیهی مانند رنگ یک لباس به راحتی نشان میدهد که این پیشفرضها درست نیست و باید در تفسیر «ادراک خود از محیط اطراف» بیشتر دقت کنیم. بیراه نیست که برخی از کاربران اینترنتی به شوخی این تصویر را به «خطایی در ماتریکس» تعبیر کردهاند!
نظرات شما عزیزان:
ميگن يه دختر ميخواس بره عروسي لباسشو به مامانش فرستاد.بعدم كلي روي رنگش با مامانش دعوا كردن ولي بعد فهميدن رنگش با ديب همه فرق ميكنه!!!بنا به گفته اي ميگن اونايي كه سفيد و طلايي ميبينن تيزهوشند و به رياضي و زبان علاقه دارن ولي اونايي كه مشكي و ابي ميبينن خلاق و تخيلي وبه هنر و اهنگ خوندن علاقه دارن.در اصل به مغز ربط داره.اونايي كه سفيد و طلايي ديدن نيمكره هاي سمت چپشون فعاله ولي اونايي كه ابي مشكي ديدن نيمكره هاي سمت راست مغزشون فعاله.اين اثبات علميش بود كه جي نيتز دانشمند رنگش ديد از دانشگاه واشنگتن بود...
.gif)